Paradox museum Stockholm med barnen

Paradox Museum Stockholm är en interaktiv upplevelse som ligger centralt vid Hötorget. Museet erbjuder över 70 optiska illusioner och utställningar som sträcker sig över 1000 kvadratmeter. Det är en plats som passar alla åldrar, men en rekommenderad lägsta ålder för att få ut det mesta av besöket är 8 år. Här kan besökare utforska utställningar som Paradox-soffan, Upp-och-ner-rummet och Paradox-pianot. Museet ger också pedagogiska insikter i vetenskapen bakom dessa illusioner. Paradox Museum Stockholm är lättillgängligt med kollektivtrafik, med närmaste tunnelbanestation vid Hötorget.

Utforska paradox museet

Paradox Museum erbjuder en mängd olika utställningar som utmanar dina sinnen och perception. Bland de mest populära utställningarna finns Paradox-soffan, där besökare kan uppleva en optisk illusion som gör att de ser ut att sitta i en soffa som sträcker sig över flera dimensioner. Upp-och-ner-rummet är en annan favorit, där hela rummet är designat för att ge intrycket av att allt är upp och ner. Paradox-pianot är en interaktiv utställning där besökare kan spela på ett piano som verkar ha en oändlig mängd tangenter.

Ålder och tillgänglighet

Paradox Museum Stockholm är anpassat för besökare i alla åldrar, men för att få ut det mesta av upplevelsen rekommenderas en lägsta ålder på 8 år. Museet är också tillgängligt för personer med funktionshinder och erbjuder faciliteter som gör besöket bekvämt för familjer med små barn. Det finns en café och restaurang där besökare kan ta en paus och njuta av en måltid eller fika.

Paradox Stockholm: plats och transport

Museet ligger centralt vid Hötorget, vilket gör det enkelt att nå med kollektivtrafik. Den närmaste tunnelbanestationen är Hötorget, vilket gör det bekvämt för både lokalbefolkning och turister att besöka museet. Adressen är Sergelgatan 20, och det finns flera buss- och tunnelbanelinjer som stannar i närheten.

Biljetter och öppettider

Biljettpriserna för Paradox Museum Stockholm varierar beroende på åldersgrupp. Standardbiljetter för besökare mellan 13 och 64 år kostar 245 SEK. Barn mellan 5 och 12 år samt studenter och seniorer (65+) betalar 195 SEK, medan barn under 5 år går in gratis. Familjebiljetter för två vuxna och två barn, eller en vuxen och tre barn, kostar 710 SEK. Besökare rekommenderas att boka biljetter online i förväg. Museets öppettider kan variera under skollov och vid speciella tillfällen, så det är bäst att kolla den officiella webbplatsen för aktuella tider.

Avslutande tankar

Paradox Museum Stockholm är en plats där optiska illusioner och vetenskap möts för att skapa en unik upplevelse. Med över 70 utställningar som Paradox-soffan och Upp-och-ner-rummet, erbjuder museet något för alla åldrar—med en rekommenderad minimiålder på 8 år. Museet är centralt beläget vid Hötorget, vilket gör det lättillgängligt via kollektivtrafik. Biljettpriserna varierar beroende på åldersgrupp, och det finns specialpriser för familjer, studenter och seniorer. För aktuella öppettider, besök den officiella webbplatsen. Planera ditt besök till Paradox museet och upptäck de fascinerande illusionerna som väntar.

Lämna en kommentar